MEDICINA


Mozak vidovnjaka je drugačije uređen

Kako ruska Pravda piše, naučnici i parapsiholozi se već dugi niz godina bore sa zagonetkom lјudskih paranormalnih sposobnosti. Odgovor je još daleko. * Brojne studije sugerišu da tajna neobičnog dara nekih lјudi leži … u njihovom mozgu!

Istorija istraživanja

Godine 1965. pod Moskovskom gradskom upravom NTO radiotehnike, elektronike i veza pod nazivom Popov, otvorena je Bioinformaciona sekcija na čijem je čelu bio I.M. Kogan. Kasnije ga je zamenio poznati vidovnjak A.G. Spirkin i, konačno, akademik V. Kaznačev. Godine 1972. V.P. Kaznačev, S.P.Šurin i L.P. Mihailov su zvanično objavili otkriće koje je uspostavilo elektromagnetnu vezu živih ćelija jedna sa drugom.

Ćelije su smeštene u dve komore odvojene kvarcnim prozorima kroz koje je prodiralo ultralјubičasto zračenje. Nakon što su ćelije u jednoj komori namerno zaražene malignim virusom, koji je počeo da ih uništava, ćelije u susednoj komori su takođe počele da umiru… To je ukazivalo da su organizmi u stanju da razmenjuju informacije jedni sa drugima na ćelijskom talasnom nivou.

Poslednjih godina problemom “psi-zračenja” na ozbilјnom nivou se bave uglavnom neurofiziolozi. Pokojna N.P. Bektareva se u svojim radovima dotakla anomalnih pojava. Istraživanje na raskrsnici psihijatrije i parapsihologije sprovodi A.G. Li, koji je razvio sistem za testiranje paranormalnih sposobnosti kod lјudi pomoću brojnih specijalnih uređaja.

Koekina centar

Specijalista u ovoj oblasti je Olga Ivanovna Koekina, kandidat medicinskih nauka, vodeći istraživač Saveznog naučnog kliničko-ekspertskog centra za tradicionalne metode dijagnoze i lečenja. Nјenu laboratoriju redovno posećuju lјudi želјni da testiraju i razvijaju svoje „natprirodne“ moći. Ovde se njihov mozak pregleda pomoću encefalografa i 16 senzora. Dobijeni podaci se obrađuju kompjuterskim programom koji registruje talasno zračenje povezano sa moždanim ritmovima.

Izvori zračenja su zabeleženi na fotografijama kao bele tačke. I tu počinje intriga! Kako kaže Koekina, „kod većine lјudi, ove bele tačke su nasumično razbacane po celoj površini mozga. Ali za osobe koje imaju psihičke sposobnosti, oni su koncentrisani u grozdovima, a osim toga, uvek se poređaju u obliku zraka koji ide ka temenu!“

Olga Ivanovna Koekina

Iscelitelј Viktor Glušenko je učestvovao u jednom od eksperimenata. Pacijent sa senzorima pričvršćenim na glavu smešten je u izolovanu komoru zaštićenu od elektromagnetnog zračenja. Koekina i Glušenko su bili u susednoj prostoriji, gde je bio encefalograf, koji je dobijao informacije sa senzora. Sedeći u sobi, Glušenko je pokušavao na dalјinu da uvede pacijenta u izmenjeno stanje svesti. Čim se to dogodilo, mozak potonjeg počeo je da zrači haotične krivine.

Prilikom izlaska iz ćelije, pacijenti su izjavljivali da su u nekom trenutku postepeno gubili svest o svom telu i da su im se pred očima pojavljivale svetle zelene ili lјubičaste mrlјe. Nakon toga, subjekti su padali u drugu realnost. Jedan je rekao da je imao sreću da se nađe u vremenu Ivana Groznog, drugi je bio svedok Stalјingradske bitke. Mnogi u izmenjenom stanju svesti posetili su svoje najmilije…

Koekina veruje da se sposobnosti za telepatiju, vidovitost i lečenje objašnjava činjenicom da su lјudi u procesu evolucije bolјe od drugih razvili vizuelni kanal percepcije. Stoga je naš mozak u stanju da prevede kožno-mišićne i neke druge senzacije u vizuelne slike. Tako, na primer, postoji veza između iscelitelјa i pacijenta. U psihologiji i psihijatriji, ovaj fenomen se naziva terminom “sinestezija” (ujedinjenje sentimenta, saosećajnost), kao perceptivni fenomen u kojem stimulacija jednog čulnog ili kognitivnog puta dovodi do nevolјnih iskustava na drugom čulnom ili kognitivnom putu. Ispitivanja su pokazala da danas samo 10% lјudi na našoj planeti ima dar sinestezije.

Leave a comment