ZRAK SMRTI ILI ŽIVOTA – Teslino izgublјeno oružje za okončanje rata!


Reč „pronalazak“ je uvek menjala lјudski život i njegovu vrednost, darujući mogućnost putovanja na Mars, kao i proklinjući nas tugom zbog nuklearnog napada na Japan. Značajno je da smo svaki put bili svedoci dva suprotna scenarija kao rezultat našeg bilo kakvog velikog otkrića.

Nikola Tesla jedan je od najeminentnijih svetskih pronalazača koji nas je upoznao sa raznim novim tehnologijama od kojih su neke potpuno bez premca čak i u ovom vrhunskom tehnološkom dobu. Ali, svaki veliki naučnik je proveo važan deo svog života u nekoliko tajnih otkrića i većina njih je ili izgublјena zauvek ili je još uvek negde skrivena. Šta je onda sa našim velikim naučnikom futuristikom Nikolom Teslom? Da li je i on imao neke tajne ili zauvek izgublјene izume?? Prema istoriji, odgovor je „Da“.

Tokom 1930-ih, Nikola Tesla je tvrdio da je izumeo novo smrtonosno oružje poznato kao „Zrak smrti“ koje je nazvao „Teleforce“, i koja će biti ispalјena sa udalјenosti od 200 milјa da bi se rat okončao. Bilo je to vreme svetskih ratova pa je Tesla želeo da pronađe način koji će okončanjem rata u potpunosti obezbediti mir. Pokušao je da zainteresuje američko vojno ministarstvo, kao i Ujedinjeno Kralјevstvo, Jugoslaviju i Sovjetski Savez za svoj pronalazak, i nastavio je sa tvrdnjama sve do svoje smrti. Ali, iz nepoznatih razloga, vojske nisu reagovale i Teslin izum je zauvek izgublјen.

Tesla je 1934. godine opisao Teleforce u svojim različitim pismima upućenim jakim ličnostima u zemlјi da oružje može biti relativno veliko ili mikroskopskih dimenzija, što nam omogućava da prenesemo na malo područje na velikoj udalјenosti trilione puta više energije nego što je moguće zracima bilo koje vrste. Hilјade konjskih snaga se tako može preneti mlazom tanjim od dlake, tako da mu ništa ne može da se suprotstavi. Mlaznica bi poslala koncentrisane snopove čestica sa takvom ogromnom energijom kroz slobodan vazduh da će jedan blјesak oboriti flotu od 10.000 neprijatelјskih aviona na udalјenosti od 200 milјa od granice nacije koja se brani i dovešće do toga da armije padnu mrtve u tragovima.

Tesla je takođe rekao da nema bojazni da bi njegov pronalazak mogao biti ukraden, jer nijedan njegov deo nije zapisao na papir, a nacrt za oružje Teleforce je bio u njegovom umu.

Međutim, Tesla je prvenstveno shvatio da Teleforce ima četiri glavna mehanizma ukupno sa nekoliko komponenti i metoda:

  • Aparat za proizvodnju manifestacija energije u slobodnom vazduhu umesto u visokom vakuumu kao u prošlosti.
  • Mehanizam za generisanje ogromne električne sile.
  • Sredstvo za intenziviranje i pojačavanje sile koju razvija drugi mehanizam.
  • Nova metoda za proizvodnju ogromne električne sile odbijanja. Ovo bi bio projektor, ili pištolј, pronalaska.

Takođe je sugerisano da bi se naelektrisane čestice samofokusirale putem „fokusiranja gasa“.

Prema Teslinoj proceni, svaka od ovih stanica ili glavnih mehanizama ne bi koštala više od 2.000.000 dolara i mogla je biti izgrađena za nekoliko meseci.

Nikola Tesla je umro 7. januara 1943. godine, a njegovom tragičnom smrću izgublјen je i njegov veliki izum Teleforce.

Nekoliko meseci nakon Tesline smrti, američki elektroinženjer, pronalazač i fizičar po imenu Džon Džordž Tramp pronašao je kutiju namenjenu da sadrži deo Teslinog aparata „zraka smrti“, a otkrio je i 45 godina staru višedecenijski zatvorenu kutiju koja je vrsta opreme za testiranje, a koja se može koristiti da zameni različite vrednosti određenih pasivnih komponenti sa jednim promenlјivim izlazom.

Prethodnih godina stručnjaci iz vojne tehnike često spominju rusko elektromagnetno oružje, koje je neuporedivo jače od bilo kog drugog poznatog oružja. Da li su Rusi na neki način došli do Teslinog tajnog oružja ili su, možda, sami razvili to oružje, za sada je nepoznato.

I, na kraju, pitanje je ako pronađemo prave tehnologije i mehanizme u vezi sa Teslinim smrtonosnim oružjem Teleforce, da li će se rat zauvek završiti? Ili će to ojačati naš ofanzivni um da ponovo započnemo masovni rat?!!

Leave a comment